21 Haziran-2 Temmuz 2021 Arası Okul Var Mı?

Bu eğitim öğretim döneminde öyle belirsizlikler ve son dakika kararları görüldü ki kimse ne yapılacağını önceden tahmin edemiyor. Okulların 18 Haziran’da kapanacağının söylenmesinin ardından 2 Temmuz’a kadar açık olacağı da ilan edildi. Okul müdürleri de bu konuda net bir fikir sahibi değilken, velilerin kafası karışık. Son alınan karara göre, bir değişiklik olmaz ise, 21 Haziran-2 Temmuz arası okullar açık olacak. İsteyen öğrenciler bu tarihler arasında da okula devam edecek. Müfredat programı tamamlanmış olsa da eğitsel faaliyetler, deneme sınavları ve eğlenceli aktiviteler yapılabilecek.

telafi egitimi

21 Haziran-2 Temmuz 2021 Arası Okul Var Mı?

2 Temmuz- 30 Ağustos arası ise telafi eğitimleri başlayacak. Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.
Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara “https://telafidebendevarim.meb.gov.tr” adresinden erişilebilecek.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program, “eğitim faaliyetleri fiziksel”, “sosyal-duygusal”, “akademik gelişim” ve “özel eğitim alanı” olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir