Artık EDS Noktaları Haritada Yayınlanıyor!

eds kameralari nerelerde var yerleriEskiden radarlar gizliydi ve hız sınırını aşanlara sürpriz bir şekilde cezalar kesilmekteydi. Sürücüler da bu durumdan dolayı sürekli şikayet ediyorlardı. Bu cezalar da binlerce davaya konu oldu ve Yargıtay da “Devlet radarla vatandaşa tuzak kuramaz” diyerek emsal karar aldı. Bu kararlar sonrasında da Emniyet, sürücülere çeşitli uyarılarda bulunarak cezalar yazmaya başladı. Artık sabit kameraların yanı sıra bir de hareketli mobil EDS olarak adlandırılan radar araçlar bulunuyor.

Gizli radarlar artık bulunmadığı gibi şimdi ülke genelinde hangi noktada EDS(elektronik denetleme sistemi) kamerası olup olmadığını kolayca görebiliyorsunuz. Artık Yandex gibi navigasyon uygulamalarında da hız kameralarına yaklaştığınızda “hız kamerası var” şeklinde uyarı sesi duyabiliyorsunuz. Navigasyon uygulamalarında haritalarda da tüm sabit kameraların yerleri noktasal olarak artık belirtiliyor. Geçmişte bu gibi uyarıları almak için illegal uygulamalar kullanılırdı ve bu uygulamaları veya cihazları kullanmak da cezası olan bir davranıştı. Bu kadar şeffaf bir hale gelmesi doğru mu değil mi tartışılır ancak devlet tarafından koyulan hız sınırları kuralının tek amacının ceza yazmak olmadığını bilmek gerekir. Hız sınırları sürücülerin ve araç içerisindeki diğer yolcuların güvenliği için son derece önemli bir uygulamadır. EDS kameraları nerelerde var ?

Türkiye’nin dört bir yanındaki EDS noktalarını görmek için aşağıdaki sayfadan haritaya göz atabilirsiniz. EDS kamera yerlerini görebileceğiniz web sitesi:
http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/diger/EDSHarita.aspx

Unutmayın sadece radar bulunan yerlerde yavaşlamak ve kurallara uymak ve diğer yerlerde kural tanımamak sizin ve diğer trafikteki kişilerin güvenliğini için son derece yanlış bir davranıştır. Huzurlu yolculuklar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir