Arzum Kimin, Arzum Sahibi Kim?

Arzum, 1966 yılında Türkiye’de kurulan ve küçük elektronik ev aletleri markasıdır. Üretim önceki yıllarda ağırlıklı olarak Çin’de bulunuyordu ancak artık birçok ürün ülkemizde üretilmektedir. Arzum kimin ve Arzum sahibi kim ?

arzum kimin arzum sahibi kim

Arzum markasının sahibi kim diye araştırıldığında Murat Kolbaşı olduğu görülüyor. Murat Kolbaşı kimdir ? Adanalı Kolbaşı ailesinin ikinci kuşak temsilcisi olan Kolbaşı 1966 doğumlu olup Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ninde okuduktan sonra Boston’da master yapmıştır. Master zamanında garsonluk gibi işler dahil birçok kısa zamanlı işlerde çalışarak harçlığını çıkaran Murat Kolbaşı, 1988 yılında babası Kazım Kolbaşı’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sonucuda Türkiye’ye dönüp, Arzum’un yönetimine girmiştir. 1996 yılında yönetim kurulu başkan yardımcısı, 2008’de Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

Murat Kolbaşı, evli ve iki erkek çocuk babasıdır. Ülkemizdeki oldukça başarılı ve aktif bir iş adamlarındandır. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’te Türk-Çin, Türk-Hong Kong ve Türk-Tayvan İş Konseyleri’nde aktif olarak görev üstlenmektedir. İTO Meclis Üyesi, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi olan Murat Kolbaşı, Genç Girişimciler Kulübü, Endeavor Türkiye Danışma Kurulu, Fütüristler Derneği ve İMMİB üyesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir