Bankalarda Sıra Önceliği Sona Eriyor!

Banka sırasında ayrımcılık artık sonra eriyor. Müşteri olmayan kişiler bankadan işlem yapmak istediğinde işlem sırası çok geç gelebiliyordu.

BDDK banka müşterisi olmadığı için şubelerde saatlerce bekletilen vatandaşların şikayeti ile harekete geçti. Müşteri olmayan sıra numarası alanların bekletilmesi üzerine gelen şikayetler neticesinde bunu yapan bankalar hakkında işlem başlatılma kararı alındı. Kurum yetkilileri bir müşterinin en fazla 40 dakika bekletilebileceğini belirtti ve daha fazla bekletmenin tüketici haklarına da aykırı olduğu açıklandı. Eskiden kamu bankaları bekletirken şimdi özel bankalar bekletiyor.

Bazı vatandaşların bankada bir işlemi yapabilmek için 1.5 saatten fazla bekletildiği gerçeği de ortaya çıktı. Bağdat Ö. adlı vatandaş iki gün önce bir özel bir banka şubesinden yakınının kredi kartı borcunu yatırmak için “gişe işlemleri” menüsünden sıra numarası aldığını belirtip, “Sırayı aldığımda saat 11.15’i gösteriyordu. Benden önce de benzeri şekilde alan iki kişi daha var diye sevindim. Ancak banka kartı, kredi kartı kullanarak sıra alanlar sürekli araya girdi. Benden sonra yaklaşık elli kişinin işlemi yapıldı. Şube sorumlusu sistemin genel müdürlükten yönetildiğini belirtip, ‘kimlik numarasıyla alsaydınız’ dedi. Beş dakikada yapılacak işlem için 1.5 saatten fazla beklemiş oldum. Banka müşterilerine ayrıcalık tanırken bizleri mağdur ediyor” dedi. Gelen şikâyetlere yanıt veren bankalar ise, “Müşteriye en kısa sürede hizmet bizim için önemli. Vergi ödemeleri, işlem yoğunluğu nedeniyle bu tür gecikmeler olabiliyor. Sırayı Q-matik önceliklendiriyor. Kimlik numarası ile alınınca müşterimiz olduğunu görüyoruz, ona göre numara veriyor. Bu şekilde uzun süre bekletilen vatandaşlardan özür diliyoruz. Düzenleme yapacağız” açıklamasında bulunuyor. 

banka-subesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir