Basit ve Aldatıcı TV Reklamları

eski-reklamlar
TV’deki reklamlar gerçekten hiç ama hiç yaratıcı değil. Reklam yayınlamanın saniyesinin servet olduğu aşikar. Peki bu kadar pahalı olan reklam filmleri neden daha güzel hazırlanmıyor. Reklam firmaları hazırlıyor, firmalar da hiç düşünmeden onay mı veriyor acaba?

Reklamların gerçekten dürüst bir şekilde ürünün özelliklerini anlatmak istediğini söylenemez. Çamaşır yıkama deterjanı, bulaşık yıkama deterjanı veya diş macunu reklamları hiç inandırıcı gelmiyor. Dürüst reklamlar gelmiyor. Neden mi? her yeni çıkardıkları üründe bu daha iyi, eskilerinden daha iyi şeklinde açıklamalar yapılıyor. Ultra hijyen, ekstra koruma, ultra beyazlık, tam koruma gibi söylemlerle önceki ürettikleri ürünleri bile kötülüyorlar. Yani bir diş macunu çıktı ve reklamı yapıldı, milyonlarca insan da bunu kullandı. Daha sonrasında çok daha iyi olduğunu söyledikleri yeni bir ürün daha çıktı. Eski ürün kötü müydü? kendi ürünlerini dahi kötüler nitelikte reklamlar bunlar.

Reklamların tüketiciyi yanılttığını ve ürünlerin sürekli geliştiğini gösterir gibi reklamlar yapıldığını görüyoruz. İnanın çoğu ürünün içeriği bile aynı. Bazı ürünlerde sadece birkaç madde ekleniyor ve reklamlarla farklı pazarlamalar yapılıyor. Tüketici olarak dikkat etmemiz gerekiyor Yeni çıkan ve dolayısıyla pahalı olan ürünlere rağbet etmemek gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir