Belçim Bilgin Kimdir?

Belçim Bilgin Kimdir?

Doğum Adı: Belçim Bilgin
Doğum Tarihi: 31 Ocak 1983
Doğum Yeri: Ankara, Türkiye
Burcu: Kova
Boyu: 163 cm
Kilosu: 60 kg
Evliliği: Yılmaz Erdoğan
Çocukları: Rodin Nazım Erdogan
Meslek: Sinema ve dizi oyuncusu
Eğitimi: Salih Alptekin İO,  Mehmet Emin Resulzade And. L., Mehmet Emin Resulzade And. L., Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi

Belçim-Bilgin-Profile-PhotoHakkında:

Belçim Bilgin Erdoğan (d. 31 Ocak 1983, Ankara),Kürt Kökenli, sinema ve dizi oyuncusudur.

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu’nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun’a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nin sosyal ortamında geçirerek 2001’de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

2002’de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü’nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan’la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris’e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film’de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye’ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan’la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011 de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde baş rol oyuncusu olarak görev almıştır.

Kürt-İslam ayaklanması olan Şeyh Said İsyanı’nı başlatan Şeyh Said’in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir.

belçim-bilgin-kimdir-kapak-foto

Filmografi:

  • Kelebeğin Rüyası (2013)-Suzan Özsoy
  • Sessiz (2012)
  • Gergedan Mevsimi (2012)
  • Kurtuluş Son Durak (2011) – Eylem
  • Keşanlı Ali Destanı (2011) – Zilha
  • Aşk Tesadüfleri Sever (2010) – Deniz Usman
  • Güldünya (2009)
  • Yol Arkadaşım (2008-2009) – Figen
  • Güz Sancısı (2008) – Nemika
  • Dol (2007) – Taman
  • Hatırla Sevgili (2006) – Defne Gürsoy
  • Sıfır Kilometre (2005) – Selma

Resimleri – Fotoğrafları:

belcimbilgin

Belçim-Bilgin-Kimdir

belcim_bilgin_boyu_kilosu

belcim-bilgin-elbisesi-giyimi

Belim_Bilgin

Bir önceki yazımız olan Bülent Özdemir Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Bülent Özdemir Biyografisi ve Bülent Özdemir Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın