Bitexen Kimin? Sahibi Kim?

Günümüzde popüler hale gelen kripto paraların alım ve satım işlemleri dijital varlık alım satım platformları üzerinden yapılıyor. TL ile işlem yapmak ve hatta Türkçe bir arayüz istendiği için yerli olan firmalara rağbet çok daha fazla oluyor. Ancak son olarak gündeme gelen şirketlerin sahiplerinin bir anda ortadan kaybolması bu firmaların güvenirliğini sorgulamaya neden oldu. Bitexen sahibi kim ?

bitexen kimin sahibi kim

Bitexen em dijital bir borsa olan aynı zamanda Exen Coin adlı bir alt coine de sahip olan şirkettir. Bitexen kimin ? Bitexen, İTÜ ARI Teknokent teknoloji geliştirme bölgesinde bulunan ve İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olarak faaliyet yürüten Bitexen Teknoloji A.Ş’ye aittir. Bitexen kurucuları yani sahipleri şuanda Murat Çelik ve Ahmet Kürşat Duygulu isimli iki kişi. Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı ise Kemal Cenk Erdem olarak biliniyor.

Şirketin kuruluş sermayesi toplamda 210 bin liradır. Şirket 2021 yılında yeni ortaklarla birlikte sermaye artırımına giderek Kemal Cenk Erdem, Yağya Tuğyam Erdem, Aras Demir, Ramazan Dursun, Murat Çelik, Mehmet Fatih Bilgin, Mutlu Dağdelen’den oluşan yeni sahipleriyle yeni sermeyesini 5 milyon lira olarak artırdı.

Türkiye’de henüz kripto paralarla ilgili ve kripto para borsaları ile ilgili bir düzenleme ve devlet güvencesi olmadığı için şirketlerin hepsinin arkası boş. Genelde Türkiye üzerindeki şirketlerden coin satın alıp Binance gibi Kore menşeili yabancı şirket cüzdanlarına taşıma yapılıyor. En güvenli yöntem ise alınan coinleri flash bellek şeklinde olan soğuk cüzdanlara taşımak. Satın aldığınız miktarlar çok yüksek tutarlarda ise önleminizi daha sıkı almanızı ve paranızı kaybetme riskine karşı elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Tüm risk sizde ve devlet güvencesi yok. Kaldı ki hiçbir coinin birden bire yerle bir olmayacağına dair bir garanti de yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir