Botoks Mimikleri Yok Eder Mi?

Mimikleri çok kullanan insanlarda daha çok görülen kırışıklıkların veya göz kenarlarındaki yaşa bağlı çizgilerin görünümünden şikayetçi olanlar, soluğu botoks yapan merkezlerde alıyor. Kırışıklıklar gitsin ama mimikler kaybolmasın isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Doğal olarak, gülümserken, şaşırırken, ifadesiz bir yüze sahip olmayı kimse istemiyor.

botoks mimikleriyokedermi

Botoks kasların çalışmasını engelleyen bir ilaçtır. Sinirlerden gelen çalış emrinin kaslara iletilmesini engeller. Beyin, “kaşını kaldır” emrini verse bile sinirlere iletilmez. Hareket ettiremediğimiz bölgelerdeki kırışıklıklar da gizlenmiş olur.
Peki botoks mimikleri gerçekten yok ediyor mu?

Botoks Mimikleri Yok Eder Mi?
Botoksu yapan uzmanın, kişi için doğru olan dozu ayarlaması gerekiyor. Minimum dozlar kullanılarak yapılan bir botoks işleminde, mimikler tamamen yok olmuyor. Sadece mimiklerin oluşturduğu alındaki çizgiler veya göz kenarlarındaki çizgilerde azalma oluyor. Dolayısıyla, çizgiler yok olurken biraz da mimiklerde azalma olabiliyor. Ancak tamamen yok olması söz konusu değil.

Botoksun yan etkisi var mıdır?
Botoksun hiçbir yan etkisi yoktur. Çünkü işlemler sadece kırışıklıkların olduğu kaslara yapılır, hayati sisteme müdahale edilmez.

Botoks sonrası banyo yapılabilir mi?
Botokstan sonra kişi evine gidebilir. Çok sıcak su kullanmamak, hamama, saunaya gitmemek kaydıyla banyo da yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir