Burger King At Eti Kullandığını İtiraf Etti

Burger King’in uzun süredir at eti kullandığı söylentileri dolaşıyordu. Burger King bazı ürünlerinde at eti kullandığını kabul eden bir açıklama ile bir nevi noktayı koydu.

Yurt dışında çıkan haberler ve denetimler sonrasında, Burger King Whopper menüde at eti olduğunu itirat etti. Burger King uzun zamandır bu söylenti ve suçlamaları reddediyor ve yalan olduğunu söylüyordu. Ancak detaylı incelemeler sonrası firma itirafta bulundu ve müşterilerinden özür diledi.

Burger King, at eti bulunan hamburgerlerin İrlanda’da bulunan ve ABF Foods Group’un şirketlerinden Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini açıkladı. Aynı şirketin Tesco, Asda ve The Co-op’a at eti gönderdiğine inanılıyor. Şirketin bir yıl boyunca yasaklanmış malzemeler kullandığı iddia ediliyor.

Akşam’da yer alan habere göre; Burger King konuyla ilgili açıklamasında, “Silvercast’in Polonya’da izinsiz bir üreticiden ihraç ettiği bifteğin çok küçük bir yüzdesini almayı kararlaştırmıştık. Bu üretici yüzde yüz İngiliz ve İrlanda bifteğinden yapılmış köfte teslim edeceğine söz vermişti ama sözünü tutmadı. Silvercast’taki at etinin kaynağının Polonya’daki izinsiz üretici olduğunu ispatladık.” ifadelerini kullandı. Burger King bu şirketle anlaşmayı sonlandırdığını da duyurdu.

İngilterede de 2013 yılında burgerlere at eti karıştığını kabul etmişti. İngiltere’de yaşanan bu skandalın ardından şirket farklı ülkelerde üretime devam etme kararı almıştı.

Türkiye’de sosyal medyada da Burger King uzun zaman gündem oldu ve eğlenme amaçlı da binlerce tweet atıldı. Türkiye’de herhangi bir bulguya rastlanmadığını da belirtmek isteriz. Ülkemizde yerli kaynaklardan et temini yapılıyor ve herhangi bir şüphe oluşturan unsura da ulaşılmış değil. Burger King Türkiye birkaç gün içinde açıklama yapacaktır.

burger-king-at-eti

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir