Caizcoin Nedir? Güvenilir Mi?

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralara her gün bir yenisi ekleniyor. Bunlardan biri de islami kesime hitap etmesi amacıyla ortaya çıkan Caizcoin. Adından da anlaşıldığı gibi dine göre caiz olduğu iddia edilen bir sistem.

Caizcoin İslami kesime uygun, ve dinen caiz olduğu iddia edilen bir kripto paradır. Globenewswire’a göre 2020’e Almanya’nın Heidelberg kentinde kurulan ve Halkla İlişkiler Müdürü Cumhur Nadir olan ‘caizcoin’ Türkiye’de gündem oldu. Caizcoin Almanya merkezli kurulan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimidir. Caizcoin “İslami Finans kurallarına uygun olarak dünyanın her yerinden insanlar arasında para transferi yapın.” sloganı ile caizcoin alımına ve satımına teşvik edliyor. ‘Caizcoin.io’ sitesinden satış yapan İslami kripto para, 15 Ocak’ta özel satışa başladı 16 Mart’tan itibaren kamuya açık satışa geçti.

caizcoin

Caizcoin caiz mi?
Bu tür parasal değerler, kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir