Cam Filmi Artık Serbest Mi?

Araçlar için uygulanan can güvenliği tedbirleri kapsamında yapılan değişiklikle, araçlara cam filmi takılması artık ceza kapsamında olmayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, karayollarında sürücülerin can ve mal güvenliğinin artırılması, araçların güvenlik seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’deki otomobil üretiminin desteklenmesine yönelik bir takım düzenlemeye gidildiğini bildirdi.

Bakan Özlü, araçlara yapılan cam filmi uygulaması ile ilgili”Mevcut durumda mevzuatta yer almayan ve cezai işleme tabi olabilen cam filmi uygulaması ile ilgili olarak çalışma yapıldı ve cam filmi uygulamalarının AİTM Yönetmeliği çerçevesinde standardına uygun yapılmasına dair hükümlere yer verildi. Yani yönetmelikteki esaslara uygun onaylı cam filmi takılması artık araçlarda serbest oluyor.” açıklamasını yaptı.

Onaylı cam filmlerinin nasıl ve ne şekilde uygulanacağı henüz bilinmiyor. Burada merak edilen noktalardan biri de cam filmi için trafik cezası kesilenlerin bu ceza paralarını geri alıp alamayacağı olacaktır. İlerleyen günlerde cam filmiyle ilgili ayrıntılar da belli olacaktır.

cam-filmi-artik-serbest-mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir