Cam Filminin Sökülmesi İçin 3 Ay Süre!

Cam Filminin Sökülmesi İçin 3 Ay Süre!

cam filmi 3 ay sure

Cam filmi ile ilgili değişiklik yürürlüğe girmişti. Bu değişiklik ile birlikte cam filmi tamamen yasaklandı. Bu yasak oldukça ses getirdi ve her gün haberlerde de bu konuya değinildi. Yasak sonrası herkes araçlarındaki cam filmlerini sökmeye başladı bile.

27 Ekim’de yürürlüğe giren araçlarda camların film ile kaplatmasının yasaklanması ile ilgili ilgili denetimler de arttırıldı. Polis, araçlarda bulunan cam filminin sökülmesi için 3 ay mühlet veriyor ve cezaların da bu süreden sonra uygulanacağını açıklamaktadır.

Samsun Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Açıklama gayet açık ve bilgi verici niteliktedir.

Açıklama şu şekildedir: Araçlarında cam film bulunduran araç sürücülerine 209 lira para cezasının uygulanması gerekirken, sürücülere 3 ay süre tanındığı belirtilerek, “Fabrikadan çıkan araçlarda orijinal film ve karartma bulunan araçlarda yasak bulunmuyor. Ancak, sonradan araçların içleri gözükmesin diye kaplatılan filmlere normalde 209 lira ceza uygulanması gerekiyor. Plakaları alınan sürücülerin camlardaki filmleri çıkarmaları için 3 ay süre verildi. 01 Şubat 2018 tarihinden itibaren hem uyarı verilen hem de diğer sürücülere ceza işlem uygulanacak” denildi.

Cam filmi ile şuan ceza yapmadan uyarı yapılabiliyor. Tüm Türkiye’de olması gereken durum bu olup belirli bir süre verilmekte olup bu süre sonunda sürücü tekrar bir uygulamada yakalanırsa ceza yazılmaktadır. Maalesef ki oturmuş bir karar ülkemizde olmadığı için sürücüler ne yapacağını şaşırmış durumda. Net bir karar alınırsa biz herkesin bu karara uyacağına inanmaktayız.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir