Çekya Neresi?

cekya neresi neredeÇekya ismi çok duyulmasa da PYD eski lideri Salih Müslim’in yakalanmasıyla birlikte oldukça çok duyulmaya başlandı. Peki Çekya neresi ve nerede bulunuyor…

Çekya neresi ? Çekya ülkesi eskiden Çek Cumhuriyeti olarak adlandırılıyordu. 3 Temmuz tarihinden itibaren ülke yeni isminin Çekya olarak değiştirildiğini Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumlara bildirmiştir.

Çek Cumhuriyeti’nde isim değişikliği kararı uzunca yıllar tartışılıp bu sonuca varılmıştır. Czechia (Çekya) olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Ülkenin adının Çekistan olarak da düzenlenmesi isteniyordu ancak bu kabul edilmedi.

Ülkenin adının birden bire değiştirilmesi ve artık farklı bir ülke gibi algılanması oldukça değişik bir durum olup bunu düşünmek ve alışmak oldukça zor olmalıdır. Çekya nerede ? Çek Cumhuriyeti olarak adlandırılan ülkedir. Batıda Almanya, güneyinde Avusturya, doğuda Slovakya ve kuzeyde ise Polonya ile komşudur. Bir Orta Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti artık Çekya olarak adlandırılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir