Cem Erdost İleri Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ceylan Gözlüm isimli şarkıya saz ile eşlik eden Cem Erdost İleri bu çıkış sonrasında merak edilen isimlerden biri olmayı başarmıştır. Cem Erdost İleri kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşacağız.

cem erdost ileri kimdir nereli kac yasinda

Cem Erdost İleri nereli ? kendisi aslen Bingö kârer’lidir. Yaşı da en çok merak edilenlerden olup Cem Erdost İleri kaç yaşındadır ? 2022 yılı itibariyle 33 yaşındadır. 1989 doğumlu icracı, müzisyen olarak bilinmektedir. Geleneksel Türk Halk Müziği’ne farklı bir soluk kazandırmış bir isimdir. Fırat Tanış ile birlikte “gelin tanış olalım” isimli bağlaması, kopuzu ve curasıyla eşlik etmiştir.

1989 yılında müzik dinlemeye başladı. Ninnilerle büyütüldü, türkülerle büyüdü. Lise eğitimini tamamladıktan sonra tüm zamanını müziğe ayırdı. Kurucularından olan Grup Telve isimli oluşumda birçok ilde konser verdi. Zamanla bireysel çalışmalara ağırlık vermeye başladı. Üretimlerini kaydetmek amacıyla, evinde dört tarafı iki kat sunta ile kaplı ve yalıtılmış bir stüdyo yarattı. Müzikal arayışının deneylerini yapabileceği bu ortam, o dönem içinde kopuza ve perdesiz gitara yoğunlaşmasına neden oldu. Yaptığı kayıtlara aldığı olumlu ilgi üzerine profesyonel albüm çalışmalarına başladı. “Umuda Mavi” adlı ilk solo albümünü 2013 yılında dinleyicileriyle paylaştı. Gezi olayları sırasında kaydetmiş olduğu “Diriliş” adlı bestesi, birçok projede yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir