Çift Yoğuşma Nedir?

cift yogusma nedir ne demekGaz halindeki bir maddenin çevresine ısı vererek sıvı hale dönüşmesi olayına yoğuşma denmektedir. Kombide doğalgazın yanması sonucunda bacadan dışarı atılacak baca gazının su buharındaki enerjiyi özel ısı eşanjörü sayesinde geri kazanarak toplam verimi arttıran cihazlara yoğuşmalı kombi denir.

Yarı yoğuşmalı, tam yoğuşmalı ve çift yoğuşmalı olarak 3 tip kombi bulunmaktadır. Yarı yoğuşmalı kombiler en basitleri olup küçük bir eşanjörle kısmi bir yoğuşma sağlamaktadır ve kullanım suyu esnasında yoğuşma yapmaz ve verimleri düşük olarak bilinir.

Tam yoğuşmalı kombiler ise premix kombi olarak bilinir ve gaz ile hava ideal oranda karışmaktadır. Tam yoğuşmalı kombiler de kullanım suyunda yoğuşma yapmazlar ancak yarı yoğuşmalı kombilere göre daha fazla verimlidir.

Çift yoğuşma nedir ? Çift yoğuşmalı kombilerde ise hem ısıtma hem de kullanım suyu verimliliği çok yüksektir. Verimlilik oranları büyük oranda %100 üzerine çıkmakta ve hatta %110’lara kadar çıkmaktadır. Çift yoğuşmalı kombilerin en büyük avantajı sadece ısıtma yaparken değil kullanım suyunu ısıtırken de en yüksek yoğuşma seviyesine ulaşmaktadır.

Eski tip yoğuşmalı kombilerin yarı veya tam yoğuşmalı olduğu ve sadece peteklerin ısınması sırasında verimi artırdığı biliniyordu. Çift yoğuşmalı kombilerin tam anlamıyla yoğuşma yaptığı yani hem petek ısıtmada hem de kullanım suyunda verimi artırdığı bilinmelidir. Yani yeni bir kombi alırken en yeni teknoloji olan çift yoğuşmalı kombi satın almanızı tavsiye etmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir