Çivili Lastik Nedir Kullanımı Yasak Mı?

Çivili lastik, çok ağır kış şartları altında kullanıma yönelik geliştirilmiştir. Lastik sırtında metal çivileri bulunan lastik türüdür. Futbol ayakkabılarındaki kramponlar gibi olan lastik sırtındaki bu çiviler, lastiğe buzlu ve karlı zeminde çok iyi kavrama sağlar.

civili lastik nedir civili lastik kullanimi yasak mi

Çivilenebilir lastikler farklı tip bir lastik olup istenildiği zaman sökülüp takılabilme özelliklidir. Çivilerin üzerine yerleştirilebildiği küçük yuvalara sahip olup yaklaşık olarak 80–100 adet çivi bulunur. Çivilenebilir lastiklerin kullanımları çok yaygın değildir. Kış şartlarında çivilenebilir lastikleri çivisiz bir şekilde kullandığınız zaman hiçbir faydasını göremezsiniz.

Geçtikleri yerde asfalta zarar vererek hasar bıraktığı için kullanılması yasaktır. Asfaltı parçalayarak çevre kirliliğine de neden olmaktadır. İstisnai bir şart olarak buzun çok olduğu yerlerde kullanımına izin verilmektedir.

Çivili lastik kullanımı yasak mı ? Birçok ülkede kullanımı komple yasak olduğu gibi ülkemizdeki yönetmelik aşağıdaki gibidir:
“Sadece buzda kullanılabilen çivili lastikler kış lastiklerinin yerine geçebilir. Diş derinliği sırt merkezinden ölçülmelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir