Cumhurbaşkanı Cam Filmi Yasağını Kaldıracak Mı?


Cumhurbaşkanı Cam Filmi Yasağını Kaldıracak Mı?

cumhurbaskani cam filmi

Cam filmi yasağı ülkemizde yılan hikayesine döndü. Yasaklanıyor ve daha sonrasında belli oranlarda serbest bırakılıyor. Sürücüler cam filmini güneşten korunmak için ve ailecek bir yerlere gittiği için görünmek istemediği için kullanabiliyor. En son onaylı cam filmlerine izin veriliyordu ve ön camda film kesinlikle yasaklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün konuyla ilgili yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi ve durum son dakika olarak haber oldu. Peki cam filmi yasağı kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıklara gündemi meşgul eden ve çıkmaza giren cam filmi konusuyla ilgili çalışma yapılması için talimat verdi. Konu AK Parti’nin yapılan bu MYK toplantısında gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı, cam filminin terörle mücadelede sorun teşkil edip etmediği yönünde görüş bildirecek ve ardından bir adım atılacak. Araçlara sonradan cam filmi takılması geçtiğimiz yıl serbest bırakılmıştı ancak daha sonradan yapılan bir düzenleme sonucu yasaklanmıştı. Yasağın gerekçesi de terörle mücadele gösterilmişti.

Cumhurbaşkanı, “Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi” şeklinde söyledi. Toplantıda “Cam filmine ceza kesilmesi kendi kalemize gol atmak, aynen Motorlu Taşıtlar Vergisinde olan artış artış gibi” yorumları yapıldı. Erdoğan, bu konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın çalışma yapması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Ceza kesilmesinde bir tuzak var mı? Genelge ile mi düzeltilecek, nasıl çözecekseniz, düzeltin” şeklinde ekledi. MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” bilgisini verdi.

Emniyet’in verdiği bilgi “Filmli cam fabrika çıkışlı ise, üzerinde 43-R ibaresi bulunuyor. Arka taraftaki camlarda 43-R ibaresi olan araçlara ceza yazmıyoruz” şeklindedir. Ceza yiyenlerin ödememesi ve araçlarından cam filmini sökmeyenlerin de bir süre daha beklemesini tavsiye ediyoruz. Konuyla ilgili yeni bir çalışma yapılacak gibi görünüyor.

server yazılım lisansı satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir