Devlet Bankalarında Bedelli Askerlik Kredisi Neden Yok?

devlet bankalari bedelli askerlik kredisiBinlerce kişinin beklediği bedelli askerlik uygulaması 3 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Başvuruların başlamasıyla birlikte şuan itibariyle 150 bin kişinin başvuru işlemlerini tamamladığı ve ücreti yatırdığı açıklandı.

3 Kasım 2018’e kadar başvuruların devam edeceği açıklandı. 3 aylık süre içinde başvuru yapıp ücretini yatıranlar 21 gün temel eğitim aldığında askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklardır.

Tüm bu süreçler normal bir şekilde işlerken parası olanlar ve bakaya kaçak durumunda olanlar bir an önce bu durumdan kurtulmak için ücretleri bankalara yatırdı. Ancak elinde nakit parası olmayanlar banka kredilerini araştırıyor. Ancak tüm özel bankalar özel bedelli askerlik kredilerini açıklayıp kredi vermeye başlamışken devlet bankalarından özel ürünler gelmedi. Özel bankaların kredi oranları da maalesef ki yüksek ve vatandaşlar için cazip değil. Geçtiğimiz bedelli uygulamalarında tüm devlet bankaları özel ve cazip oranlarda kredi kampanyası çıkarmıştı.

Vakıfbank 0.98 faizli bir kredi çıkarmıştı ve kredi tahsis ücretleri olmasına rağmen uygun bir üründü. Ancak bu kredi ürünü ertesi gün hemen kaldırıldı. Banka bir açıklama yapmadı ancak bu ürünün kaldırılmasının sebebi de artan kredi maliyetleri olarak düşünüldü. Ziraat Bankası, Halkbank gibi devlet bankaları aradan 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir özel ürün açıklamadı. Piyasaların kötü olması ve faiz oranlarının sürekli artar durumda olmasından dolayı bankalar sabit oranlı bir bedelli askerlik kredi kampanyası açıklayamadı. Devlet bankalarının sosyal medya sitelerinde “yakında bilgi verilecektir” şeklinde açıklamaları var ancak hiçbir bilgi yok. 3 Kasım’a kadar bir ürün çıkıp çıkmayacağı ise tam bir muaama.

Birçok insan devlet bankalarının özel kredi ürününü bekliyor. 3 Kasım’a kadar bankalardan özel bir ürün açıklanması vatandaşı rahatlatacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir