Diş Macununun Zararları

Diş fırçalamak günlük ihtiyaçlarımızdan biri olup sağlık için de gerekli bir şeydir. Piyasada bulunan diş macunu ürünlerinin bir çoğu doğal değildir.

Diş macunu birçok kimyasal madde içeren bir üründür. Florürlü olması artı bir özellik gibi gösterilirken tehlikeli bir madde olduğu da iddia ediliyor. Birçok diş macununda sodyum florür maddesi bulunuyor ve çocuklarda zeka geriliğine dahi sebep olduğu her ortamda belirtiliyor. Diş macunu özellikle çocukların yutma ihtimalı olduğu için kesinlikle kullanılmamalıdır.

Diş macunları sodyum Loril Sülfat (SLS), Triklosan, Hidratlı Silika gibi maddeler içermektedir. Bu maddelerin tümü zararlıdır.

Uzmanlar fazla diş macunu kullanmanın diş etlerini erittiğini de açıkladı. Florürsüz diş macunu de bazı firmalar tarafından üretiliyor. Florürsüz diş macunu bulunabiliyorsa bu tercih edilmeli.

Peki diş macunu kullanılmadan diş nasıl fırçalanır?
Bu mümkün değil gibi düşünseniz de birçok hekim sadece su ve diş fırçası ile fırçalamanın doğru olacağını belirtiyor. Yani diş macunu olmazsa olmaz bir ürün değil. Diş macunu olmadığında sürekli su ile fırçayı yıkarak dişinizi fırçalayabilirsiniz. Bu denenmiş ve tavsiye edilen bir yöntemdir. Doğal olan, bitkisel diş macunlarını da tercih edebilirsiniz.

dis-macunu-zararlari

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir