Doğan Alkış Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Doğan Alkış Kimdir?

Doğan Alkış, sosyal medyada merak uyandıran isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Nereli olduğu, yaşı, boyu da merak edilen konular arasında.
Doğan Alkış, 9 Ocak 2002’de Ayten ve Bahattin Alkış çiftinin oğlu olarak Van İpekyolun’ da doğdu.
Kahverengi gözlü siyah saçlı, boyu 1.85 kilosu 75 Burcu ise Oğlaktır. İlk ve orta öğrenimini Van İpekyolu Mehmetçik Selen ortaokulunda tamamlamıştır. Van Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi mezunudur.

dogan alkis

Yaşamı Ve Kariyeri

13 Kasım 2016 yılında sosyal medyadaki ilk videosunu Doğan Alkış YouTube kanalında paylaştı.
2018 yılında Van İpekyolu belediyesinin düzenlediği kısa film festivali kapsamında hızlandırılmış yönetmenlik atölyesine katılarak yönetmenlik eğitimi aldı.

2019 yılında Van büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Altın Damla Projesinde kısa film ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girdi, ünlüler ile yaptığı ortak videolar ile öne çıkan Alkış Enes Batur’un Gerçek Kahraman film galasına özel davetli olarak katıldı. 2019’da SGA (Siber Güvenlik Araştırmacısı) eğitimini aldı. 2019 yılında Rotha dijital medya ajansını kurdu. Aralık 2019′ da kısa süreliğine tiyatro eğitimini aldı.

2019-2020 yılları arasında Kanal M’ de Bizim sokak isimli programının sunuculuğunu yaptı. 2020 yılında covid-19 virüsüne farkındalık yaratmak için Bir Nefes isimli kısa filmi çekti, kısa filmi ile ulusal basında ses getirdi. Yine 2020 yılı içinde Van’ da 0₺ ve 500.000₺ ile bir gün geçirdiği videoları ile sosyal medyada büyük ilgi gördü. 2020 yılında birçok büyük markanın sosyal medyadaki PR çalışmasını yürüttü. 2020 yılının son aylarında doğum gününe özel ilk şarkısını çıkaracağını duyuran Alkış, yaşadığı bir çok aksaklık nedeniyle 12 Mart 2021 yılında Gelme isimli ilk single’ ı ile müzik piyasasına giriş yaptı. 2021 yılının ilk aylarında yine yöresel ürünleri kullanarak yaptığı pizza videosu ile hem sosyal medyada hem de ulusal basında büyük ses getirdi. İlk şarkısını çıkardıktan sonra Tamamen Müziğe yönelen Alkış 27 Ağustos 2021’de iskele Sancak grubunun Ay takvimi Albümünde “kuytu köşe” isimli düet ile yer aldı. 2021’yılında yaptığı coverler ile yüz binlere ulaşan Doğan Alkış, 2021 Yılında Van’ın enleri Yarışmasında Halk oyları İle Yılın en iyi çıkış yapan ismi oldu. 2022 yılı itibari ile Gitar,Piyano Türk Halk müziği ve Türk Sanat Müziği üzerine Şan dersleri almaya devam etmektedir. 2022 yılı içersinde sözü müziği kendisine Ait “Yazmıştım Anıları” isimli tekli çalışmasını Çıkaracağını duyurdu. 2022 yılı içersinde TRT Kürdi’de Seslendirdiği “Lori Lori lorikamın” isimli Kürtçe eser ilede Kürtçe müzik severlerden Büyük beğeni topladı. Şuan Konservatuvara Hazırlanan Alkış “Her şey inanmak İle başlar inanıyoruz başaracağız” sözü İle çalışmalarına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir