Doğru ve Tasarruflu Klima Kullanımı

Klima ne kadar ısıtma için de kullanılıyor olsa da klima deyince akla en çok soğutma geliyor. Klima yaz aylarının vazgeçilmezi ve klimasız bir yaz geçirmek çok zorlayıcı olabiliyor. Peki siz klimayı doğru ve kullandığınızı düşünüyor musunuz? Klimayı en doğru şekilde kullanmanız için bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Klimanızı soğutma yaparken, çok soğutsun diye düşünüp en düşük sıcaklığa ayarlamayın. En düşük sıcaklığa getirerek hızlı şekilde serinlik elde edemezsiniz. Rahat edebileceğiniz en yüksek sıcaklığı seçmeniz gerekmektedir. Türkiye koşullarında, 24-26 derecelerde kullanılması tavsiye edilir. Her derece düşürmenize elektrik tüketimi %10 daha artmaktadır. Fan üfleme hızını da gereğinden fazla hızlı olarak ayarlamayın.

Nemli havalarda nem alma modunda kullanım yapın.

Sıcak ve çok güneşli günlerde perde ile içeri güneş ışınlarının gelmesini önleyerek enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

İç ünitenin hava giriş ve çıkışının herhangi bir şekilde perde vs gibi bir şey ile kapanmamış olmasına dikkat edin.

Kurulum sırasında dış ünitenin mümkün olduğu kadar gölge olabilecek yere monte edilmesi gerekmektedir. Dış ünite eğer ki çok güneş altında kalıyorsa bu enerji tasarrufu için olumsuz olacaktır.

Klimayı iklimlendirme amacı dışında kullanmayın.

Klimanın filtrelerinin düzenli olarak temizlenmesini sağlayın ve güvenli, yetkili servislere bakım yaptırmayı unutmayın.

Zamanlayıcı kullanarak, klimalı ortama gelmeden birkaç dakika önce klimanın çalışmasını sağlayın.

Bulunduğunuz binada yalıtım yoksa yalıtım yaptırma kararı için çok geç kalmayın…

dogru-klima-kullanimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir