Doğunun Gelişmesine Engel PKK

PeKeKe değil! Bildiğiniz PeKaKa! Şirin göstermeye çalışanlar, kendi militanları ölürken sahillerde keyif yapıyor. Doğunun gelişmesine en büyük engel PKK’dır. Devlet ne zaman bölgeyi geliştirmeye çalışssa çatışmalar çıkıyor. Üniversiteler yapılmaya kalkılsa inşaatı sabote ediliyor. Ulaşımı kolaylaştırmak için hava alanı açılsa orada da direniş başlıyor. Sözde bölgesini seven PKK güçleri, kendi pisliklerinin içinde debelenmeyi daha çok seviyor. Neticede “zencide olur dide-i hufaş ziyadan” Karanlığı seven, ışıktan rahatsız olur. Galeyana gelmeyin. Bölge insanı üzerinde oyunlar oynanıyor.
Ayşe Kulin’in gerçekleri anlattığı “Köprü” kitabında da PKK, bölgeye köprü yapılmasını istemiyordu. Zira köprü demek ulaşımın kolayca yapılabilmesi, devletin, jandarmanın olay yerlerine çabucak ulaşabilmesi anlamlarına geliyordu. Sonra mı? O köprü yapıldı.
Son olay ise bugün Muş-Kulp kara yolu üzerindeki Şenyayla mevkisinde meydana geldi. PKK üyeleri tarafından kara yolu üzerinde bulunan ve şehirler arası ulaşımı sağlayan iki köprü, patlayıcılarla havaya uçuruldu. Jandarma ekipleri yol güzergahındaki Kızılağaç beldesi mevkisinde sürücüleri uyararak geri dönmelerini sağladı. Jandarma ekipleri, durdurdukları sürücülere, “Yol güzergahındaki köprüler havaya uçurulmuş, ulaşım yok. Geri dönünüz” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir