Ekran Kartı GPU ve Bellek Saatleri Nasıl Arttırılmalı?

Ekran kartınız isteklerinizi karşılamıyor ve overclock yapmaya karar verdiniz. Bir tarafta sistem izleyiciler etkin, diğer tarafta da ayar penceresi açık. Yapacağımız işlem, değiştirilebilir her üç parametre için teker teker üst sınırları bulmak. Deneyim ve bilgi seviyenize göre daha hızlı ilerleyebilirsiniz, ancak yeni başlıyorsanız şöyle bir yol önerebiliriz:

1- Çekirdek frekansını yükseltmeye başlayın. Genellikle GPU’nuzun frekansının %10 civarında fazlasına kadar sorun çıkmaz. Bu seviyeye kadar 20 MHz gibi adımlarla ilerleyebilirsiniz. Yani frekansı 20 MHz artıracaksınız, Rthdribl ile uygun sıcaklıkta kaldığından ve 3DMark’ın tüm ayarları açıkken hata vermeden, görüntüde bozulmalar olmadan , hatasız çalıştığından emin olacaksınız. Eğer sıcaklığınız aşırı artmıyorsa ve hata yoksa, 20 MHz daha yükseleceksiniz.

[su_custom_gallery source=”media: 10615″ link=”lightbox” width=”600″ height=”350″ title=”never”]

2- Başlangıç frekansınızın %10’undan sonra, 10’ar MHz adımlara düşün. Buradan itibaren sınıra yaklaşmaya başlıyorsunuz çünkü. Yine kritik sıcaklıklara ve hatalara karşı testleri çalıştırın. Bu şekilde ilerleyerek bir süre sonra sıcaklık ya da frekans tarafından kısıtlandığınızı farkedeceksiniz. Sıcaklık 80 derecenin üstüne çıkmaya başladığında, ya da sistem dengesizlikleri ve görüntü bozulmaları yaşamaya başladığınızda durun ve bir önceki frekans adımına geri dönün. Bu değeri not alın.

3- Çekirdeğin sınırını bulduk. Şimdi aynı işlemi sırasıyla belleğe ve NVIDIA 8 serisinden bir kartınız varsa paralel işlemcilere uygulayın. Her seferinde test yapacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir