Elektrik Süpürgesinde Emiş Gücüne Dikkat!

Elektrikli süpürge alırken sadece kaç Watt olduğuna bakıp diğer özelliklerine dikkat etmeyenler had safhadaydı. Artık her şey daha şeffaf bir şekilde yazılıyor ve insanlarımız biraz daha bilinçlenmeye başlıyor.

Süpürgede önemli olan “emiş gücü”dür. Motor gücü ne kadar yüksek olursa olsun iyi bir süpürge ve iyi bir emiş gücüne sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Kalite bir süpürge, kaliteli parçalara sahip olmasıyla birlikte kayıpsız olarak iyi bir emişe sahip olmaktadır. Motor gücü yani 1600-1900 Watt gibi seçenekleri olan güçlerin en düşük olanı, süpürme emiş gücü en yüksek olanı seçilmelidir.

Elektrikli süpürgeler de enerji tasarruflu ürünler arasına katılıyor. AB piyasasında artık 1600 watt üzeri motor gücüne sahip olan süpürgeler satılamayacak. Ülkemizde 2400-2600 Watt motor gücüne sahip olduğu söylenen süpürgeler iyi çekiyor diye satıldı ve tüketici aslında bu güne kadar hep aldatıldı. Toplum git gide bilinçleniyor ve süpürge alırken artık emiş gücünü de soruyor.

Emiş gücü hiç yazılmayan ve söylenmeyen süpürgeleri almamalıyız. Piyasada gerçekten çok kaliteli ithal süpürgeler mevcut ve fiyatları 1000 TL üzerinde olup motor güçleri 1300-1400 Watt seviyesinde. Motor gücü düşük olup 500-600 Watt emiş gücüne sahip olan süpürgeler gerçekten kalitelidir. Motor gücü düşük olup çekiş gücü yüksek olan süpürgenin hem tasarımı hem de parça kalitesi mükemmeldir diyebiliriz.

Kaynak: www.kadinbakisi.com

elektrikli-supurge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir