Elon Musk Kimdir?

elon musk kimdirElon Musk ülkemize gelmesinden sonra sıkça ismi sıkça duyulmaya başladı. En çok merak edilen de Elon Musk kimdir sorusu oldu. Kaç yaşında olduğu, çocuğu olup olmadığı, evli olup olmadığı çok merak edilen sorular oldu. Güney Afrika asıllı Amerikan vatandaşı olan bu kişi bir mühendis olup uçuk kaçık bir yatırımcı ve girişimcidir. 1971 doğumlu 46 yaşındadır. Evli değildir, boşanmış ve 5 çocuğu vardır.

Uzay endüstrisi olan SpaceX’in, araç üreten bir şirket olan Tesla Motors ve PayPal’ın kurucusu ve ortaklarındandır. Aynı zamanda güneş sistemi üzerine çalışan SolarCity şirketi de bu kişiye ait. Adını Paypal ile duyurmuş olup kuluçka merkezi de bu şirkettir diyebiliriz. Tesla şirketinin halka açık olduğu ve açık kaynak kodlu bir yazılım gibi olduğu bilinmesi bile şaşırtıcı. 12 yaşında iken yazılım ile ilgilenen ve ilk olarak kendi yaptığı bir oyunu satmıştır.

Kendisinin Marsa gidip orayı yaşanılır bir hale getirme hayali var. Amerika’nın en büyük güneş paneli üreten şirketinin de sahibi. Gerçekten dünyanın yaşanılır ve yer olması için yenilenebilir enerji ile oldukça çok ilgileniyor. Uzay ile ilgili okumadığı hiçbir kitabın olmadığı söyleniyor. Uzay ile ilgilenmesi sebebiyle deli olarak adlandıranlar mevcut. Yaptığı tüm işlerde insanlığa faydalı olduğu görülmektedir. Dünyayı kurtaracak adam olarak da adlandırılan bu kişi oldukça ilginç bir hayata sahiptir. Önümüzdeki yıllarda çılgın fikirleri ve projeleriyle adından sıkça söz ettirecek gibi.

Türksat’ın yeni nesil haberleşme uyduları Airbus şirketi tarafından üretilecek olu, SpaceX şirketi tarafından uzaya fırlatılacaktır. Hayatıyla ilgili oldukça çok önemli başarı varken aşk hayatı olsun, aile hayatı olsun oldukça başarısız ve sorunlu. Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü onu oldukça etkilemiş ve sonrasında Instagram sayfasında bunu paylaşmıştır.

autocad lt lisans satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir