ENAG Nedir, ENAG Kimdir, ENAG Kimin?

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) olarak bilinen grubun verileri sıkça tartışma konusu olmaktadır. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte açıkladıkları yüksek rakamların tartışma konusu olduğu hatta geçtiğimiz yıl haklarında suç duyurusu dahi açılmıştı. Peki ENAG Nedir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşacağız.

enag nedir enag kimdir

ENAG Kimdir ? Enflasyon Araştırma Grubu ve kısaca ENAG, bir grup akademisyen tarafından Türkiye’deki enflasyonun saatlik, günlük ve aylık olarak açıklanması amacıyla kurulmuştur. ENAG aynı zamanda ENA Grup olarak faaliyet göstermektedir. ENAG kimin ? Veysel Ulusoy tarafından kurulmuş olup yöneticilik faaliyeti de yapmaktadır. Enflasyon Araştırma Grubu olup birçok kişiden oluşmaktadır.

ENAG kendisini şöyle tanımlamaktadır; Özellikle gözümüzün her dakika döviz kuru, faiz oranları ve borsa hisse fiyat değişimlerde olduğu gerçeği ışığında, onları en çok etkileyen bir enflasyon verisinin olmaması büyük bir eksiklik olarak karşımıza çıkmaktaydı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Türkiye’de bu amaçla, sadece günlük değil, saatlik ve hatta önümüzdeki dönemlerde dinamik seyreden zamansız bir fiyat endeksi elde etmek için yola çıkmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir