Enerji İçeceği Kilo Aldırır Mı?

enerji icecegi kilo aldirir miVücuda enerji vermek için kullanılan enerji içecekleri içeriğinde şeker, vitaminler ve kafein içermektedir. Ayrıca enerji içecekleri spor yaparken veya başlamadan önce performans artırmak amaçlı da tüketilmektedir. Sağlık sorunu olanlar veya çocuklar için zararlı olacağı unutulmamalıdır. Sağlıklı bireyler için çok sık tüketilmediği ve aşırı miktarda tüketilmediği sürece herhangi bir zararı söz konusu değildir.

Enerji içecekleri şeker içerdiği için kalorilidir ve kilo aldırır. Diyet yapanlar için bazı kişiler tarafından tavsiye edilse de çoğunlukla önerilmemektedir. Öğün azaltarak enerji içeceği ile kilo vermeye çalışanların olduğu bilinmekle birlikte doğru bir davranış değildir.

Yüksek şeker içermesi nedeniyle iştah açabileceği bilinmektedir. İştah açan bu içecek de obeziteye neden olabilmektedir. Sürekli tüketimi iştahı açarak kilo almanıza neden olabilecektir. 2009 yılında çıkan bir haberde Yeni Zelanda’da zayıflamak için sadece enerji içeceği içen kadın kalp krizi geçirmişti. Kriz geçiren bu kadın her gün 10-12 tane Red Bull içerek iştahını bastırdığını iddia etmiş. İçecek üreticileri bu içeceklerin bağımlılık yapmadığını açıklasa da tadının bağımlılık yaptığı bir gerçek.

Enerji içecekleri aşırı şeker içeriyor ve kilo yapabiliyor. Doktorlar zayıflama amaçlı enerji içeceği içmeyi önermemektedir. İçerdiği aşırı şekerin zararının yanı sıra uyarılmaya bağlı olarak iştahı açtığı bilinmektedir. Sonuç olarak enerji içecekleri kilo aldırmaktadır. Bu tür içecekler herhangi bir şekilde zayıflama amacıyla tüketilmemelidir. Aşırı tüketimi kilo alımı dışında farklı rahatsızlıklara da neden olabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir