Far Hırsızlığı İyice Arttı!

Far teknolojisinin gelişmesiyle birlikte otomobil üreticileri tarafından LED far tasarımları kullanılmaya başlandı. Bu farların çok daha pahalı olması ile birlikte de hırsızların da iştahı kabarmış oldu. Örneğin Seat Leon gibi bir aracın farları 7 bin TL gibi yüksek değerlere sahip. Bu kadar pahalı olması da hırsızlar için bir fırsat olarak görülüyor.

far hirsizligi iyice artti

Zaman zaman far hırsızları kameralara yakalanıyor ve çok hızlı şekilde farları sökmeleri de insanı şaşkına çeviriyor. Aslında hırsızlıkların artmasının en önemli nedenlerinden biri de çıkma farların internette veya çıkmacılarda kolayca satılabilmesidir. Normal farlara göre daha güzel görünüm ve yol görüşü sağlayan LED teknolojili farların çıkmasını alarak araçlarında kullanmak isteyenlerin maalesef ki bu çalıntı ürünleri aldıklarını düşünüyoruz.

İnternetteki sosyal medya hesaplarında araçlarının farlarının çalındığını paylaşanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu soruna acilen çözüm bulunmasını isteyen araç sahipleri ise oldukça tepkili. Her geçen gün bir yenisi eklenen far hırsızlığı en çok İstanbul’da görülüyor ve artık çok fazla artmış durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir