Yazar | Mesaj #23641 19-08-2011 16:54 GMT+2 saat | |||||||
moonlightAdmin
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
star tv
MALZEMELER: 6 bardak su, 1,5 su bardağı toz şeker, 5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞI: Bir tencereye 6 bardak su, 1,5 su bardağı toz şeker konur. Şeker suda erirken, bir kaba 5 yemek kaşığı buğday nişastası konur ve biraz su eklenerek ezilmesi sağlanır. Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca ezilen nişasta ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladığında ocaktan alınarak servis tepsisine dökülür. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Bir kaşık yardımıyla tatlıda delikler açılır. Böylelikle eklenecek olan yağ daha rahat yayılacaktır. Eriyen tereyağı tatlının üzerine yayıldıktan sonra Hasude servise hazırdır. |
|||||||