[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #23837  23-09-2011 21:49 GMT+2 saat  

cincancon


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 45%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 340
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Ferihanın Annesinin Yaptığı Tatlı, Kül Tatlısı

M A L Z E M E L E R
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı meşe külü suyu
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un

Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
7-8 kişilik

H A Z I R L A N I Ş I
Bir avuç yanmış meşe odununun külünü
bir kaba alıp üzerine su ekleyerek 4-5 saat
bekletelim. Sonra küllü suyu temiz bir tülbent
parçası yardımıyla süzelim. Küllü suyu
mikserle çırparak beyazlaşıp köpürmesini
sağlayalım. Azar azar ve çırpmaya devam
ederek sıvı yağı ekleyelim. Yağ, küllü su ile
iyice bütünleştiğinde elenmiş unu ve kabartma
tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp yuvarlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye
dizelim. Hamurları 190ºC ısılı fırında altları
ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından
alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp
soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar
şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti
için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp
ateşten alarak iyice soğutalım. Eskiden bazı
tatlılarda meşe külünün suyu kullanılırmış. Kül
suyu tatlılara gevreklik verir. Meşe külünü bazı
fırınlardan bulabileceğiniz gibi mangallarda
kullandığınız meşe kömürünün külünü de
kullanabilirsiniz.



Ferihanın Annesinin Yaptığı Tatlı adı nedir nasıl yapılır tarifi hangi yörenin nerenin tatlısı yapılışı yapımı

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #23839  24-09-2011 10:01 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş


resmi de böyleymiş. çok mrk ettim tadını

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu