Yazar | Mesaj #23837 23-09-2011 21:49 GMT+2 saat | |||||||
cincanconHuzuristan Üyesi
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
Ferihanın Annesinin Yaptığı Tatlı, Kül Tatlısı
M A L Z E M E L E R 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı meşe külü suyu 1 paket kabartma tozu 4-4,5 su bardağı un Şerbeti için 3,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 7-8 kişilik H A Z I R L A N I Ş I Bir avuç yanmış meşe odununun külünü bir kaba alıp üzerine su ekleyerek 4-5 saat bekletelim. Sonra küllü suyu temiz bir tülbent parçası yardımıyla süzelim. Küllü suyu mikserle çırparak beyazlaşıp köpürmesini sağlayalım. Azar azar ve çırpmaya devam ederek sıvı yağı ekleyelim. Yağ, küllü su ile iyice bütünleştiğinde elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Hamurları 190ºC ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Eskiden bazı tatlılarda meşe külünün suyu kullanılırmış. Kül suyu tatlılara gevreklik verir. Meşe külünü bazı fırınlardan bulabileceğiniz gibi mangallarda kullandığınız meşe kömürünün külünü de kullanabilirsiniz. Ferihanın Annesinin Yaptığı Tatlı adı nedir nasıl yapılır tarifi hangi yörenin nerenin tatlısı yapılışı yapımı
__________________
|
|||||||
Yazar | Mesaj #23839 24-09-2011 10:01 GMT+2 saat | |||||||
moonlightAdmin
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
|
|||||||