[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25313  11-08-2012 15:05 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
•Banyodaki şofben bacasız çalışmaz. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Banyo kapısının altında hava girmesi için boşluk olmalı. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•İzolasyon malzemesi olan yerde kaynak yapma. Alev alır. İzolasyon yaparken, onarım yaparken, elektrik kablosu çekiyorken, kaynak yapıyorken o malzemelerin tutuşabileceğini unutma. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Lodosta, evde soba yakıyorsan, o uyarı senin için de geçerli. Gece sobanın tam söndüğünden emin olmadan yatma. Baca teper, sobadan gaz sızar ölürsün. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Hatta lodos esmese de sobaya kömür atıp “sabaha kadar yansın” diye düşünüp yatma. Soba tam yanmaz, gaz sızar, ölürsün. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Isınmak için dışarda yaktığın mangalı içeri alma, sobanın kovasını çıkarıp odaya, banyoya taşıma. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•“Komşunun yeğeni emniyet kemeri takılı olmadığı için ön camdan fırlayıp kurtulmuş, araba haşat olmuş, kemer takılı olsaymış kesin ölecekmiş” diye anlatıyorlar ya…, inanma, kemerini tak. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Önde giden araba aniden durabilir, sağa giden araç birden önüne kırabilir. Aslında …bilir bile değil, durur, kırar. Bekle, hazır ol. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Ormandan topladığın mantarları yeme. “Kaç yıldır biz bunları toplarız yeğen, bişiciikler olmaz,Nesibe Halam öğretti bunları bize” deseler de inanma, flora değişti, yıllardır orada yetişmeyen mantar artık zehirli olabilir. Yeme! “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Deprem olduğunda “tüp patladı sandık”, tüp patladığında “deprem oldu sandık”, bomba patladığında “tüp patladı sandık” deme diyeceğim ama mümkünatı yok bu engellenemez, de, keyfine bak, trafik kazasının görgü tanığı olarak konuşurken, sadece omuzlarını gösteren kadrajda, nasıl heyecanla hiç görmediğimiz arabaları ve yerleri göstererek “o siyah araba tee oradan hızla geldi, şuradan fırladı, aha oraya düştü” diye anlatıyorsan devam et, aynı şekilde anlat.
•Hemzemin geçitte bariyerler kapalıysa geçme! “Daha trenin gelmesine çok var, ben şu aradan geçiveririm, ne olacak ki” diye düşünüyorsun ama öyle düşünme. O sırada bir şey olabiliyor. Olabildiği için bu kural konmuş zaten. Bu tarafları sana biraz fazla teknik gelecek, çok kafa yorma üstüne. Yormayacaksın zaten biliyorum da sadece şunu söylemek istiyorum: “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Kuyuya giren çıkmadıysa ve seslenmene rağmen ses vermiyorsa sen de hemen peşinden oraya girme. O nefes alamıyorken senin ne özelliğin var da nefes alacaksın? “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Yüzme bilmiyorsan denize, göle, gölete girme. “Sadece ayaklarımı sokucam”, “Biraz gidip, dönücem” deme. Ayağın kayar, dalga gelir, düşersin, paniğe kapılırsın, boğulursun. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Boğulan gördüğünde yüzme bilmiyorsan, az biliyorsan, suya atlama. Yüzme bilsen bile tutunulabilecek bir can simidi, bidon, ip, tahta parçası olmadan atlama. Sen de boğulursun. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Komşundan öğrendiğin ilacı alıp kullanma. “Ben hiç grip olmam, biraz burnum aktı mı iki tane ogment atarım, bi de aspirin, yorganın altına girer terlerim, sabaha bişeyim kalmaz” deme. Doktora git. “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!
•Bazı temel fizik kuralları var. Plajda çukur açarken de görebileceğin gibi, bir yeri fazla kazarsan, yandaki toprak çökebilir. Sen de oradaysan toprak “dur be, burada birileri var, göçmeyeyim” demez, göçer! “Birşey olmaz abi” diyorlar ya, hah, işte ona inanma! Olur!

__________________
Çevirimiçi durumu