[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #12720  23-03-2009 12:52 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

1 fincan su

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

2 poşet böğürtlemli (sallama) poşet çay

öncelikle kek için herzaman kullandığınız bir kek kalıbını yada pandispanya kek kalıbı kullanabilirsiniz..

herzaman tarifini tutturduğunuz bir kekede benim tarifimin sadece çay kısmını ekleyerekde yapabilirsiniz..

bu tarifde önemli olan içine koyulan sallama çaylar.

pişerken duyduğunuz kokulara inanamayacaksınız;))

her türlü çayla olabilir

derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.içine yağ, su,limon suyunuda ekleyip karıştırın daha sonrada kabartma tozu un ve poşet çayların torbasını makasla keserek içindeki çaylarıda hamurunuza boşaltın hepsini karıştırıp fazla bekletmeden yağlanmış kek kalıbınıza dökün.170 derecede 35 dkk.pişirin daha sonra soğumaya bırakın..üzerine isterseniz pudra şekeri yada şu hazır satılan dr. ... markalı böğürtlemli sosu pişirip dökerekde servis yapabilirsiniz.ben bukez pudra şekeri eledim..

ben ayrıca vanilya koymaya gerek duymamıştım çünki,çayların aroması pişerken müthiş bir lezzet katıyor zaten ama siz isterseniz tarçın yada vanilyada ekleyebilirsiniz

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu