[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13839  27-04-2009 20:33 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Japon Güneşi: japon yemeği



Malzemeler:

1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
1 paket mantar, küp doğranmış
2 adet patlıcan
2 adet yufka
yoğurt,,

Hazırlanması:

Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.
Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.
Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)
Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.
Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu