[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #17922  08-10-2009 20:13 GMT+2 saat  

didem


Süper Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 64.9%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 908
Şehir: .....
Ülke:
Meslek: _____=)
Yaş:
Facebook'ta Paylaş





Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

Arasına

75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir (Maydonozda ekeleyebilirsiniz)

Hazırlanışı

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun

__________________
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #17924  08-10-2009 21:55 GMT+2 saat  

ThéWéN0ooM


Genel Moderatör


Tecrübe Puanı.: 60.4%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 711
Şehir: ÝstanbuL
Ülke:
Meslek: Mt2~Pwp (=
Yaş: 27
Facebook'ta Paylaş
anme solimde ypsn yıeq bkm nslmış xP

__________________
En qunceL M2 HiLeLeriyLe karsinizda oLamaya caLisicaqim :D


Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu