Yazar | Mesaj #18469 07-12-2009 12:31 GMT+2 saat | |||||||
CanAdmin
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
Kestane şekeri Yapımı - Kestane Şekeri Yapılışı
Hemen her yaştan insanın severek yediği kestane şekerini evinizde yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça pratik bir yöntemle.Tek yapmanız gereken kestane,su ve şeker hazırlamak. İşte gerekli malzemeler,işte tarifi... Kestane şekeri KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 120 dk Malzemeler: # 500 gr iri kestane # 2.5 su bardağı toz şeker # 2.5 su bardağı su # 1 tatlı kaşığı vanilya Hazırlanışı: * Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. * Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin. * Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın. Kestane şekeri Hemen her yaştan insanın severek yediği kestane şekerini evinizde yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça pratik bir yöntemle.Tek yapmanız gereken kestane,su ve şeker hazırlamak. İşte gerekli malzemeler,işte tarifi... Kestane şekeri KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 120 dk Malzemeler: # 500 gr iri kestane # 2.5 su bardağı toz şeker # 2.5 su bardağı su # 1 tatlı kaşığı vanilya Hazırlanışı: * Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. * Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin. * Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER! HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ! FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada! İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi TIKLA İNDİR!! |
|||||||