[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18742  03-01-2010 18:27 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Rüyada ağzından dişinin düştüğünü ya da döküldüğünü görmek
Dünyanın dört-bir yanında yaşayan farklı din, dil ve ırklardan insanlar neden ortak rüyalar görür
İnsanların gördüğü rüyalarn kendi yaşantı biçimleri, edindikleri tecrübeler, inanışları, korkuları, ümit ve hayalleri ile ilişkili olduğunu, dolayısı ile her insanın gördüğü rüyanın birbirinden farklı ve eşşiz olduğunu söyleyip duruyoruz. Hatta rüyasında aynı simge ve şekilleri gören insanlar için bile bu simge ve şekiller kendi içinde bulundukları şartlar ve ruh haline bağlı olarak farklı şeyler ifade edebilir. Öyleyse insanlar neden dünyanın çok farklı bölgelerinde, birbirlerinden farklı inanç ve yaşayışta, birbirlerinden farklı diller konuşurken ve birbirlerinden farklı ırklara mesup oldukları halde ortak rüyalar görebilmektedir?
başkasıyla aynı rüyayı görmek anlamı

Şüphesiz bunun en başlıca sebebi; her şekilde ortak olduğumuz "insan olma" olgusudur. Bunun yanı sıra insanlar birbirlerinden ne kadar farklı ve kadar uzak olsalar da, bir bakıma aynı yaradılışa ve beyin fonksiyonlarına sahiptirler ve içinde bulundukları durumları ve yaşadıkları korku ve endişeleri, besledikleri ümit ve hayalleri beyin aynı şekilde örnekleme ve betimleme eğilimindedir.

İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar, kendilerinden sakladıkları şeyler, başkalarının öğrenmesinden korktukları sırları, geleceğe yönelik umut ve hayalleri ya da kaygıları vardır. Bu kaygıları ortaya çıkaran ortak kaynaklar için insan beyni aynı imgeleri ve şekilleri kullanarak yine ortak bir şekilde betimler. Bu sebepledir ki insanlar ortak rüyalar görmüşlerdir ve görmeye de devam edeceklerdir.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu