Futbolda Şiddet Tırmanıyor!

futbolda-siddetFutbol bir spordur ve amaç sadece oyunu oynamak, seyretmek olmalıdır. Her şeyi saptırdığımız gibi futbol’u da gerçek amacından saptırdık. Futbol, holiganlık, taraftarlık ve şiddet olarak düşünülmeye başlandı. Tüm futbol haberlerinde şiddetten, sahalara atılan yabancı cisimlerden ve kavgalardan bahsedilir oldu.Malesef ki toplum olarak şiddete meyilliyiz ve şiddeti seviyoruz.

Futbol şiddettir futbol holiganlıktır futbol adam bıçaklamaktır. Bu şekilde bir tezahürat bile var. Bunu yeni duydum, hangi amaçla kim yazmış, ciddi anlamda mı söylüyorlar bilemiyorum. Şarkısı da internette mevcut. Bir taraftar olan Burak Yıldırım’ın öldürülmesi medyaya yansımıştı. Bunlar çok vahim olaylar. Futbolda şiddet defalarca görüşüldü ve masaya yatırıldı ve sonuç alındığına inanmıyorum.

Futbolda ve her alanda şiddetin bitirilmesi için insanların kafa yapıları değişmesi gerekmekte. Bu böyle yıllarca gider ve hiçbir zaman çözüme kavuşamaz. Futbolu bir oyun gibi düşünmek yerine ölüm kalım meselesi gibi düşünmek, namus meselesine dönüştürmek de ne demek…

Şiddetsiz Günler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir