Gökhan Özen Kimdir?

Gökhan Özen Kimdir?

Doğum Adı: Ahmet Gökhan Özen
Doğum Tarihi: 29 Kasım 1979
Doğum Yeri: Ankara, Türkiye
Burcu: Yay
Boyu: 174 cm
Kilosu: 67 kg
Ayakkabı No’su: 42
Meslek: Şarkıcı, söz yazarı, besteci, oyuncu
İlişkileri: Selen Sevigen (evlendi/7 Tmz 2010)
Çocukları: Ada Deren
Eğitimi: TED Koleji ,YTÜ İktisat
Ebeveynleri: Tülay Nadire Özen (arkeolog), Osman Nuri Özen (makine mühendisi)

gokhan ozen cover kapak foto Gökhan Özen Kimdir?

gokhan ozen profile photo Gökhan Özen Kimdir?Hakkında:

Ahmet Gökhan Özen, (d. 29 Kasım 1979, Ankara), Türk müzisyen, şarkıcı ve oyuncu.

1979 Yılında Ankara’da doğmuştur.6 Yaşında Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu imtihanlarında yüksek başarı göstererek ilk müzik eğitimine burada çok sesli koroda başlamıştır.Daha sonra 8 yaşında Ankara Radyosu TSM Çocuk korosu için açılan imtihana girmiş ve birincilikle bu imtihanı da kazanarak bu önemli kurumda,çok değerli hocalardan 8 sene Türk Sanat Müziği eğitimi almıştır.

Bu arada İlk,Orta,Lise olmak üzere T.E.D.Ankara Kolejinden mezun olmuştur.

2000 yılında ilk albümünü çıkaran Özen, ikinci albümünün çıkış parçası “Aramazsan Arama” ile üne kavuşmuştur. 2001 yılında ikinci albümü “Duman Gözlüm”ü çıkarmış, 2002′de ise bu albümdeki şarkıların remikslerinden oluşan “Duman Gözlüm Remix” yayınlanmıştır. 2003 yilinda cikarttigi “Civciv” adli albümü ile artik ismini ve müzigini bircok insana duyurmayi basarmistir. Birçok hit şarkıya imza atan Özen, 6 albüm 2 single çıkartmıştır. İki albümü Mü-yap tarafından altın ödüle, 2003′de çıkardığı Civciv albümü ise diamond ödüle layık görülmüştür.

2006 yilinda “Sevda Çiçeği” dizisiyle oyunculuğa ilk adım atan sanatçı, ikinci dizisi “Yalan Dünya” dizisinde de 2007 yilinda oynamıştır. Ayni zamanda 2007 yilinda Süperstar aile yarismasinda Jüri üyesi olarak bulundu Özen, fakat hem dizi cekimleri hem albüm nedeniyle ayrilmak zounda kaldi. 2011 yilinda kendi kurdugu Han medya ile hem prodüktörlügünü üstlendigi hemde basrol aldigi “Yildiz Masali” adli bir dizi cekildi. Sanatçı albümünde yorumladığı tüm şarkılarını söz,müzik,aranje olarak kendisi yapmakta ve hatta başka sanatçılara da şarkı vermektedir ve 7 Temmuz 2010 tarihinde Selen Sevigen (Özen) ile evlenmiştir. Özen çiftinin bir kız çocuğu vardır.

Diskografi:

  • 2000: Özelsin
  • 2001: Duman Gözlüm
  • 2003: Civciv
  • 2004: Her şeyde Biraz Sen Varsın (Sevgililer Günü’ne özel edisyon)
  • 2004: Aslında
  • 2005: Kalbim Seninle
  • 2007: Resimler & Hayaller
  • 2008: Bize Aşk Lazım
  • 2010: Daha Erken
  • 2010: Başka
  • 2013: Milyoner

Ödülleri:

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2001 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2001 Magazin Gazetecileri Dernegi Yilin sanatcisi
2001 Tebeşir.com Ödülleri Müzik Dünyası Onur Ödülü
2001 Siyaset Meydanı Yılın Parlayan Genç Yıldızı
2001 Popsav Şarkı Günleri Teşekkür Ödülü
2002 Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2004 İstek Vakfı Yılın Pop Müzik Sanatçısı
2004 İstanbul Fm Altın Ödülleri
2004 2. Mü-Yap Müzik Ödülleri Diamond Albüm (Civciv)
2005 Future Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek
2005 Radyo’nun Yıldızları Yılın En İyi Sanatçısı
2005 İstanbul Fm Altın Ödülleri
2006 4. Mü-Yap Müzik Ödülleri Altın Albüm (Kalbim Seninle)
2007 İstanbul Fm Altın Ödülleri En İyi Pop Erkek
2008 6. Mü-Yap Müzik Ödülleri Altın Albüm (Resimler ve Hayaller)

 

Filmografi:

Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Sevda Çiçeği Selim Oyuncu
2007 Yalan Dünya Saner, Ömer Dizinin müzikleri Özen’e aittir.
2011 Yıldız Masalı Kaya Oyuncu

 

Resimleri – Fotoğrafları:

gokhan ozen Gökhan Özen Kimdir?

gökhan özen ve eşi Selen Sevigen resimleri Gökhan Özen Kimdir?

gökhan özen ve kızı Ada Deren Gökhan Özen Kimdir?

Bir önceki yazımız olan Chris Brown Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Chris Brown Biyografisi ve Chris Brown Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close