Güvenç Dağüstün Kimdir?

guvenc dagustun kimdirGüvenç Dağüstün, 1978 Ankara doğumlu bir opera sanatçısı ve bariton’dur. Avusturya’nın  Viyana şehrinde yaşamaktadır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazanmıştır. Ankara Devlet Operası’nda yapılan sınavı da kazanrarak bu kurumdaki en genç sanatçı olmuştur. Güvenç Dağüstün Kimdir ?

Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan “Uluslararası Varna Festivali”nde mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova’nın kursuna katılıp sınavları kazanmış ve Prof. Lilova’nın öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. Ankara Devlet Operası’nda yaptığı görevden ayrılmış ve Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın vermiş olduğu burs ile Avusturya Viyana şehrindeki çalışmalarına başlamıştır.

Yunan besteci Perikles Liakakis’in Viyana’da seslendirmiş olduğu “Çizmeli Kedi” operasında başrol ile bu eserin dünyada ilk kez seslendirmesine şahit olan solistlerden biri oldu. Sertap Erener ile ortak proje olan “Turco – Latino Connection” caz konserleri de oldukça beğenilmiştir.

Fazıl Say, Genco Erkal ve Sertab Erener ile birçok çalışmalar yapmıştır. Sinema üzerine ilk çalışması ise Çağan Irmak’ın “Ulak” adlı filminde olmuştur. Muhteşem sesi ve yetenekleriyle oldukça dikkat çekmiştir. Beşiktaş’ta bulunan Bordo isimli mekanın ortaklarındandır. Evde yoklar isimli bir albüm çıkarmış olup şarkıları aşağıdaki gibidir.

Gel Ey Seher 2. Evde Yoklar 3. Kimse Bilmez 4. Yanan Bilir 5. Sevdanın Yolları 6. Bugün 7. Ellerin 8. Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme 9. Sarılalım mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir