Hangi GSM Operatörünü Seçmeliyim?

Cep telefonu kuşkusuz milletçe en çok kullandığımız ve önem verdiğimiz cihazlardan biri. Cep telefonu kullanmak için bir GSM operatörünü tercih etmemiz gerekmektedir.

Türkiye’de TURKCELL, VODAFONE, AVEA olmak üzere 3 adet operatör bulunmakta. Tercih ederken fiyatlara, kaliteye ve diğer etkenlere dikkat ediyoruz. Aslında çok yüksek ücret ödemek mantıksız. Fazla ödenen ücretin kalite için ödendiğine inanmıyoruz. Fazla ödenen ücret markaya, kampanyalara ödenmektedir. Bulunduğumuz yerde uygun fiyatlı olan GSM şirketinde çekim sorunu yaşanmıyorsa bu tercih edilmelidir. Bunu da mevcut kullanıcılardan öğrenebiliriz. Ses kalitesi için ekstra ücret ödemeye gerek yok. Bu kalite farkı teknoloji olarak farkedebilir fakat kullanıcı tarafından çok hissedilebilir olmadığını düşünüyoruz. İ

TURKCELL

Turkcell Türkiye’nin ilk GSM operatörü. En fazla abonesi bulunan GSM şirketi. En eski ve en çok bilinen olmasıyla birlikte en çok tercih edilendir. Fakat fiyatlar diğer şirketlere göre pahalıdır. Çekim alanı biraz fazla olabilir. Yatırımı fazla olduğu için, sosyal kampanyaları fazlaca yaptığı için ve marka değeri yüksek olduğu için fiyatları daha yüksek diyebiliriz. Bu operatörün kalitesi yüksek fakat kalite yüksek de olsa fazla para vermek tercih bizim için tercih sebebi değildir.

VODAFONE

Vodafone Telsim olarak Türkiye piyasasına 2. olarak giren ve daha sonra satılarak isim değiştiren şirkettir. Mevcut kampanyaları ile yeni müşterilerine avantajlar sunmakta. Mevcut abonelere çok fazla imkan sunmamaktadır. Turkcell’e göre daha uygun fiyatlıdır. İstanbul şartlarında çekim sorunu yaşanmamaktadır. Taahhüt verildiği takdirde fiyatlar daha uygun olmaktadır. 12 ay boyunca sabit fiyat garantisi alabilmektesiniz.

AVEA

Türkiye’de en son piyasaya giren AYCELL ve ARİA şirketlerinin birleşmesi ile son büyük operatör olmuştur. Avea diğer 2 şirkete göre en uygun fiyatları veren operatördür. Bulunduğumuz haziran ayında fiyatlar güncellerek eski fiyatlarına göre artışlar olmuştur. Fakat yine en uygun fiyatları sunan operatördür. Büyük yatırımlar yaparak çekim sorununu ortadan kaldırmıştır. Bulunduğunuz şehirde/ilçede mevcut abonelerle görüşerek çekim sorunu yaşanmıyorsa tercih edebilirsiniz. Çok fazla ücret ödemek yerine yakın bir kalite ile görüşme yapabilirsiniz. Bazı kampanyalarıyla taahhütsüz indirim yapmakta ve müşterilerin elini kolunu 12 ay boyunca bağlamamaktadır.

SONUÇ: Fiyatları uygun olan bir kampanya ile herhangi bir operatörü tercih edebilirsiniz. Büyük şehirlerde performans sıkıntısı yaşamazsınız. Yüksek ücret ödemenin pek bir faydası olmayacağını düşünüyoruz. natla fazla ücret ödeyerek en çok kullanılan operatörü tercih etmemeliyiz.

gsm-operatorleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir