Huawai Artık Android Güncellemesi Alamayacak Mı?

Geçtiğimiz gün Google’dan flaş bir karar geldi. Google Trump’ın kara listeye aldığını duyurduğu Huawei ile yürüttüğü bazı işleri durdurduğunu açıkladı. Yeni telefon alanlar ve alacak olanlar sosyal medyada oldukça düşünceli görülüyor.

huawei artik google guncellemesi alamayacak mi

ABD Trump yönetiminin kara listeye aldığını açıkladığı Çinli telekom ekipmanı üreticisi Huawei ile ekipman ve yazılım alışverişi gerektiren tüm işlerini askıya alındığı da resmen açıklanmış oldu. ABD yapımı lisans ve elektronik parçaların kullanılmadan da Huawei şirketinin büyük sıkıntılar yaşayabileceği düşünülüyor. Bundan sonra Google’a ait yazılımların ve güncellemelerin yapılamayacağı ve çok sınırlı olacağı bildiriliyor.

Huawei bundan böyle işletim sistemi olan Android’in sadece açık kaynak olan versiyonunu kullanabilecek ve Google’ın kendisine özgü yazılımlarına ve hizmetlerine erişemeyecektir. Yani oriijinal versiyonu kullanması engellenmiş olacak. Türkiye’de ve dünyada atağa geçen ve Apple gibi sağlam bir rakibin satışlarını geçmeyi başaran Huawei gibi bir devin ülkemizde ve dünyada üretimi ve satışı bakalım nasıl değişecek.

Kaynak :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir