İnternetin Sonu Değişiyor Ne Demek?

İstanbul’da yaşayanlar bilirler, bugünlerde yollarda, caddelerde “İnternetin Sonu Değişiyor!” sloganıyla reklamlar yer alıyor. İnsanlar elbette merak ediliyor. Peki nedir bu reklamda anlatılmak istenen?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu arasında yapılan anlaşma ile “istanbul” kelimesi de artık bir internet adresi uzantısı oldu. Bundan sonra örneğin ibb.gov.tr adresine ibb.istanbul ya da ibb.ist yazılarak ulaşılabilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş, “Mart sonrası kamu kurumlarına açıyoruz. Kamu kurumları, dernek ve vakıflar girebilecek. Ardından 10 Mayıs’tan sonra bireysel başvurular alınacak. Bunu medya anonim şirketimiz yürütecek. Onun için de önemli bir gelir kaynağı olacak” dedi. Topbaş ilerleyen zamanlarda da bireysel başvuruları alacaklarını sözlerine ekledi.

Bakalım ne kadar tutulur ve bireysel ya da özel sektör kullanımı ne derecede yaygınlaşır. Bilinen alan adları varken bu alan adı bölgesel şirketlerde kullanılır diye düşünüyoruz.

internetinsonudegisiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir