İnternette Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

E-ticaretin gelişmesiyle birlikte, sanal ödemelerde kredi kartı kullanımı eskiye göre oldukça artış gösterdi.

kredi karti dolandiricilari

İnternet alışverişlerinin bu derece artması da kötü niyetli kişilerin iştahını kabartmak için yeterli oldu. Kredi kartı fiziksel olarak sizin elinizde de olsa bilgilerin kopyalanmasıyla birlikte kartınız aslında sizin kontrolünüzden de çıkmış oluyor. Yetkiniz dışında yapılan ödemeler, farketmemeniz için genellikle küçük miktarlarda yapılıyor ve çoğunlukla gece yapılıyor.

Ne kadar dikkat etseniz de kredi kartı bilgileriniz, kredi kartı dolandırıcılarının eline geçebiliyor. Kart bilgilerinizin dolandırıcıların eline geçmemesi için yapılabilecek işlemler mevcut. Yetkiniz dışında yapılan işlemlerde oldukça hızlı davranmanız geri ödeme alma şansınızı hızlandıracaktır.

  1. İnternetten ödeme yaparken 3D Secure güvenlik işlemi ile alışveriş yapın.
  2. Sanal kredi kartı kullanın.
  3. Güvenmediğiniz sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. SSL sertifikası olmasına dikkat edin.
  4. Kesinlikle sosyal medya üzerinden ve hiçbir yerden kredi kartı bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın.
  5. Tüm kredi kartlarınızı internette kullanıma kapatınız. İşlem yapacağınızda mobil uygulamalar üzerinden kredi kartınızı internette kullanıma kendiniz açabilirsiniz.
  6. Bankanızdan mutlaka harcama sonrası telefonunuza mesaj gelmesini isteyin.

Kredi kartınızın bilgileri bir şekilde çalındıysa ve kartınızdan işlem yapıldıysa direkt olarak banka kanalı ile harcama itirazı yapmanız gerekmektedir. 24 saati geçmeden bu işlemi yaptığınız takdirde alışveriş yapılan yerlerle de iletişime geçiliyor ve ödemeyi geri alma şansınız artıyor. İnternetten alışveriş, güvenilir bir işyerinden yapıldığında, fiziksel bir mağazaya göre bile daha çok güvenlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir