iPhone’dan Ses Gelmeme Sorunu Çözümü

iPhone’un 4 ve 4s modellerinde görülebilecek bir sorun var ki bu dertten muzdarip olanları çileden çıkaracak cinsten.

En ihtiyaç olunan anda telefonun hoparlör çıkışından birdenbire ses gelmemeye başlar, ses arttırma ve azaltma yaptığınızda çalışmaz, müzik sesini hoparlörden alamazsınız. Bir süre sonra ise kendiliğinden düzelir. Örneğin yağmurlu, yağışlı bir günde veya tozlu, kirli bir ortamda telefonu kullandıktan sonra bu sorun ortaya çıkabiliyor. Bu sorunun çözümü, sorunun neyden dolayı ortaya çıktığına göre değişiyor.  Birkaç farklı çözüm yöntemiyle bu sorundan kurtulmanız mümkün.

1- Telefonun hoparlör çıkışından ses alamıyor, yalnızca kulaklık takınca ses geliyorsa veya (zil sesiniz açıkken) “Telefon > Klavye” ekranında numaraları tuşlarken ahizeden ses alabiliyorsanız;

– Bir adet pamuklu kulak çöpünü resimde gördüğünüz yerden kesin.
– Kestiğiniz pamuklu ucuna cam silme sıvılarından sıkın. (Bu sıvılar telefonunuza zarar vermez.)
– Cam silme sıvısıyla nemlenen kulak çöpünün ucunu telefonun kulaklık girişine sokun ve döndürün. Kulaklık çıkışını temizleyin.

Ya da

Kulaklık çıkışındaki toz birikintilerinden kaynaklanması muhtemel olan bu sorunu çözmek için kolay bir yöntem olarak, herhangi bir kulaklığı ard arda (biraz hızlıca) kulaklık çıkışına sokup çıkartın. Sorun çözülmüş olabilir, kontrol edin.

2- Hem kulaklıktan hem de hoparlörden ses alamıyorsanız;
Bir ihtimalle sorun yazılımsal olabilmektedir.

– Telefonu kapatın ve tekrar açın.
– Sırası ile “Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla” işlemini yaparak sorunun düzeldiğini görebilirsiniz.

3- Eğer telefona Jailbreak yaptıysanız yukarıdaki iki seçenek sizi çözüme götürmemiş olabilir.

4- Hiçbir şekilde sorun düzelmiyorsa telefonun donanımsal bir tamire ihtiyacı olabilir. İşinin ehli olan bir iPhone servisinin yolunu tutabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir