Iqos Sigara Zararlı Mı?

Philip Morris tarafından iqos adıyla yeni nesil ısıtılmış sigara olarak satışa sunulan bir ürün mevcut. Ateşsiz yani yanmadan ve tütünün ısınması ile içilebilen bu sigara oldukça yeni. Dumansız sigara olarak da bilinen bu ürünün aromalı tütünleri de mevcut ve çekici hale getirmeye yetiyor. Sigarada bulunan zararlı maddelerin önemli bir kısmının tütünün yanmasıyla oluştuğu düşünülmüş ve yeni ürünün daha sağlıklı olduğu reklamı yapılıyor. Sigara devlerinin elektronik sigaraya karşı bir hamle yapmak için geliştirdiği bir ürün olduğu biliyor.

iqos sigara zararli mi

Görünümü sigaraya benzeyen ürün, kapsülündeki tütünü yakmadan 350 derecede ısıtıyor. Bu yüzden duman vermiyor. Ancak içen nikotini alıyor. Bu ürünün sağlığa zararı olmadığına dair herhangi bir kanıt ise bulunmuyor.

Bilindiği üzere tütün ürünlerinin ve nikotinin güvenli bir şekli yok. Nikotin hangi ne kadar kullanılırsa kullanılsın bağımlılık yapacaktır. Nikotinin ısıtılarak veya yanarak alınması bağımlılık yapıcı etkisini ortadan kaldırmaz. Bu da zararsız olduğu veya az zararlı olduğu gibi anlamlara gelmez.

Cihazı kullanırken her sigarada çubuğu yeniden şarj etmeniz gerekiyor. Toplamda 14 kere çektikten sonra kapanıyor ve hiç içmezseniz 6 dakika sonra bitiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir