Kapıda Ödeme Güvenli Mi?

kapida odeme guvenli miİnternetten alışveriş yapmak isteyenler güvenlik endişesi nedeniyle bazen kredi kartı ile alışveriş yapmak istemiyor. Banka havalesi yönteminin de oldukça meşakkatli ve uzun sürmesi nedeniyle alışveriş yapanlar kapıda ödeme yöntemini tercih ediyor. Kapıda ödeme veya tahsilatlı ödeme olarak adlandırılan sistemle birlikte 5-6 TL gibi bir hizmet ücreti kargo firması tarafından alınmaktadır.

Kapıda ödeme güvenli mi ?

Kapıda ödeme sistemi, kargonun kapıya geldiğinde ödemesinin yapılması şeklindedir. Bu şekilde nakit veya kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Kapıda ödeme sistemiyle birlikte alıcılar çok etik olmasa vazgeçme lüksüne de sahiptir.

Bu sistemle birlikte kargo şirketleri de bir sorumluluk içine girmektedir. Bu sorumluluğun oluşmasının sebebi de tahsilatı yaptıktan sonra herhangi bir muhatabın bulunamıyor olmasıdır. Kapıda ödeme ile bir sipariş verildiğinde ürünün içini görmeden ve kontrol edemeden önce ücret ödenmek zorunda olunduğu için belki de kapıda ödeme sanıldığı kadar güvenli değildir.

Kapıda ödeme ile sipariş yerine kredi kartı ile sipariş verilmesi aslında banka güvencesi olduğu için çok daha güvenli bir ödeme yöntemidir. Herhangi bir anlaşmazlık olması durumunda banka bu ödemeyi size iade edebilmektedir. Kredi kartı ile yapılan her ödemede banka size bir güvence vermekte ve bu ücretleri talep olursa iade edip çözüme kavuşturmaktadır.

Kapıda tahsilatlı ödemelerde bu şekilde bir güvence olmadığı gibi sipariş sonrası satıcıya ulaşılamadığı takdirde işiniz oldukça zorlaşmaktadır. Eğer ki güvenilir bir mağazadan kapıda ödeme ile alışveriş yapmak istiyorsanız bunu öneririz ancak mağaza güvenilir değilse kesinlikle bu yöntem ile alışveriş yapmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir