Kobe Eti Nedir?

Kobe eti nedir birçok kişi gibi siz de hiç duymamış olabilirsiniz. Dünyanın en pahalı ve en lezzetli etidir. Japonya’da özel olarak beslenip yetiştirilen Sığırdan elde edilen bir et olup kendine has bir lezzeti bulunmaktadır.

En lezzetli yemek olduğu söylenmektedir. Kobe eti sadece Japon Sığırı olan Wagyu sığırı kullanılabilir.
Wagyu sığırından üretilen et ile yapılan biftekler restoranlarda en ucuz menü olarak 300 Dolar civarında tadılabilir. Wagyu sığırları pirinç, mısır ve arpa ile beslendiği gibi ineklere bira dahi içirilmektedir. Bu denli lezzetli olmasının bir diğer sebebi de ineklere masaj yapılması olduğu söylenmektedir. Yaşadıkları bölgenin ot yapısından ve serbest olarak yaşamalarından dolayı lezzetli olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de İstanbul Kadıköy Şaşkın Bakkal’da Kobe etini tadabilirsiniz. Türkiye’de hali hazırda 1 porsiyon kobe bifteğinin fiyatı 135 TL. İşletmenin sahibi kişi Türkiye’de kobe etini üretmeyi de planlıyor. Bu tabii ki Wagyu sığırlarını Türkiye’de yetiştirerek gerçekleşebilir. Wagyu cinsi sığırları yetiştirmenin de doğal ortamın birebir sağlanmasıyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

kobe-eti-biftegi-nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir