Koronavirüs Sürü Bağışıklığı Tezi Çürütüldü

İspanya’da koronavirüs ile ilgili yapılan araştırma sonucu ‘sürü bağışıklığı’ tezi çürütülmüş oldu. Koronavirüse karşı kazanılan bağışıklığı tespit etmek amacıyla yapılan bir araştırma sonucunda, toplam nüfusun sadece %5,2’sinin antikor ürettiği belirlendi.

suru bagisikligi tezi curutuldu

Bulunduğumuz yıl tüm dünyada tek gündem maddesi olan koronavirüs konusunda İspanya’da önemli bir çalışma yapıldı. Yapılan bu araştırma sonucunda, koronavirüsle mücadele için ‘sürü bağışıklığı’ tezini önemli görenler hayal kırıklığına uğradı.

Lancet adlı tıp dergisinin yaptığı açıklamalara göre, İspanya’da koronavirüse bağışıklık kazananmış olanları tespit etmek amacıyla yürütülen bir araştırmada, nüfusun yalnızca yüzde 5,2’sinin antikor geliştirdiği saptandı. CNBC’ye konuşan profesör Altmann, “Bağışıklık oldukça kırılgan gözüküyor. Bazılarında bulunan antikorlar birkaç ay içerisinde yok olacakmış gibi duruyor. Bu sırtınızı dayayacağınız bir şey değil” ifadelerini kullandı. Altmann, koronavirüs enfeksiyonlarının olduğu kasaba ve şehirlerde nüfusun sadece yüzde 10 ila yüzde15′inin bağışıklık kazanacağını söyledi.

office 2019 mac lisans satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir