Kredi Balon Ödeme Nedir, Ne Demek?

Balon ödeme, kredi kullanmak isteyenler için farklı bir ödeme şeklidir. Bu ödeme şeklinde aylık taksitler düşük miktarda iken en son taksitte ise toplu ödeme yapılmaktadır. Balon ödemeler daha çok konut kredisi, ticari kredi ve taşıt kredilerinde sıkça kullanılmaktadır. Sabit bir faiz oranı uygulanan bir kredi türü olmasına karşın esnek bir ödeme şekline sahiptir ve borçlular taksitleri daha kolay ödeme şansı elde eder.

kredi balon odeme nedir ne demek

Örnek olarak araç satın almak için 60 ay vadeli taşıt kredisi çektiğinizi varsayalım. Ayda 3000 lira ödemek size fazla geliyorsa taksit miktarını düşürüp örnek olarak 1500 TL gibi yaparak son taksitte de balon ödeme yaparak toplu ödeme ile kredinizi kapatırsınız. Aylık ödeme tutarları bankanın prosedürlerine göre değişebilir.

Bu yöntem genelde ödeme gücü ve birikimi olduğu halde parayı harcamak istemeyip en son taksitte toplu olarak ödemek isteyenler içindir. Genelde ticari amaçlı kredilerde, birikim yapmayı düşünen ya da bir yerden gelecek parası olanlar için mantıklı bir kredi türüdür. Eğer ki bir birikiminiz yoksa, birikim yapma şansınız yoksa ya da beklediğiniz gelecek bir para yoksa son taksitin ödenmesinde de güçlük çekmeniz kaçınılmaz. Son taksitin ödenememesi de kredinin toplu olarak sorunlu hale gelmesine neden olacaktır. Bu ödeme şeklinde doğru karar vermeniz çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir