Kredi Kartları Sanal Alışverişe Kapatılıyor!

Kredi kartları artık sanal alışverişe kapatılıyor

kredi karti online alisveris

Online işlemlerde kredi kartı kullanımı oldukça yaygın hale geldi. Bu yaygınlaşma ile birlikte kötü niyetli kişiler de online olarak bilgileri kopyalayıp rızanız dışında harcama yapabiliyor.

Kredi kartı ile sanal alışveriş için 17 Ağustos’tan sonra müşteri onayı gerekecek. Bu karar çok geç kalmış bir karar. Online işlemlere açık halde olan her kart risk içeriyordu. Tüm kredi kartları 17 Ağustos’ta internette kullanıma kapatılıyor.

BDDK tarafından alınan karar neticesinde yeni gönderilen kredi kartları da online işlemlere kapalı halde gönderilecek. Kullanmak isteyen kişiler banka ile görüşüp kartını online işlemlere açtırması gerekiyor. Bu işlem kısa mesaj ile de yapılabilecek. Kartın internete açılması riski kendi üzerine alınması da olacak diyebiliriz.

Ülkemizde tüm kredi kartlarının bu zamana kadar internet üzerinden harcamalara açık olması ve internette kullanılırken 3D secure olmadan işlem yapılabilmesi birçok kişiyi zor durumda bırakmıştır. Bankaların bu işlemlere neden izin verdiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. BDDK’nın bu geciken kararı sonrasında sanal dolandırıcılık olaylarının çok daha azalacağını düşünüyoruz.

17 Ağustos sonrası kredi kartınızı sanal işlemlere açtırmak için bankanızla görüşebilirsiniz. Bu işlem bankaların mobil uygulamalarından da yapılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir